<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d4627400933130128542\x26blogName\x3dmy+journey\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://maya-sizuka.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://maya-sizuka.blogspot.com/\x26vt\x3d7843558655763464025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>













Wednesday, April 22, 2009

dreams come true



salam..

macam tak percaya jer cd mocca dalam genggaman.. rasa macam mimpi.. hehe salah satu impian yang maya tak sangka bole jadi kenyataan. selama ni macam berangan jer.. tapi finally dapat jugak cd yang maya idam2kan selama ni jadi milik maya.. ermm.. happy tu memang la tak terkata.. tapi terkilan tu pun ada jugak.. actually maya kirim belikan cd ni dekat kazen maya yang pegi bandung last week. maya kirim belikan semua cd-cd mocca. tapi kazen dapat cari satu jer cd dorang, colours.. sedihnya.. ingatkan dapat la collect semua cd dorang.. tapi tak rezeki plak.. kazen maya cakap agak susah nak cari sebab takut dapat yang cetak rompak.. tapi tak per.. maya and kakak maya masih berusaha tuk dapatkan cd-cd yang lain.. kitaorg nak order thru online.. tapi masih nak cari supplier yang betul2 sbb takut plak kene tipu.. lagipun kazen maya dah janji dia nak mintak tolong kawan2 dia yang tinggal kat indonesia tolong carikan sekali.. hehe bestnyer ramai supporter ni.. thanks Kak La!! i owe u :)
cakap pasal grup ni maya memang admire dorang sgt2.. sbb muzik dorang memang best.. walaupun maya dah dengar and dah tentu la hafal lagu2 dorang.. tapi maya still nak kumpul album dorang as koleksi peribadi.. entah bila bole dapat tak tau la.. hopefully dalam masa terdekat nih.. :)

| 4 Comments



Thursday, April 16, 2009

Can't Smile Without You ~ Barry Manilow



You know I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile without you
You came along just like a song
And brightened my day
Who would have believed that you were part of a dream
Now it all SEMS light years away
And now you know I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile
Now some people say happiness takes so very long to find
Well, I'm finding it hard leaving your love behind me
And you see I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel glad when you're glad
I feel sad when you're sad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile without you



Monday, April 13, 2009

Classic ~ Audrey Hepburn

Audrey Hepburn - Breakfast at Tiffany



salam..

hello!! selamat berjumpa kemabli.. hehe.. lewat skit update blog.. busy layan movie hollywood lama2.. hehehe.. genre dia tentu la romantic comedy.. memang betul2 swing feeling maya.. hehe.. best..best.. setakat nih maya dah layan cerita Breakfast at Tiffany, Roman Holiday, Sabrina yang dilakonkan oleh Audrey Hepburn semuanyer.. wanita paling cantik dunia.. dan jugak idol remaja-remaja pada zaman kegemilangan beliau.. dan jugak idol maya start maya mencintai fashion.. hihi.. sekarang ni, kakak maya pun dah minat movie lama-lama nih.. hahaha dah berjangkit.. adalah membe nak tengok movie klasik ni sama-sama.. lepas nih, kitaorg nak buat koleksi cerita-cerita klasik plak.. ;) haha.. hobi baru kami.. jangan jeles..
bukan cerita klasik jer maya layan.. lagu pun maya nak dengar lagu oldiest jer sekarang nih.. kat bawah ni ada lirik lagu oldiest yang best.. enjoy!!




You Mean Everything To Me - Neil Sedaka

You are the answer to my lonely prayer
You are an angel from above
I was so lonely till you came to me
With the wonder of your love.
I don't know how I ever lived before
You are my life, my destiny
Oh my darling, I love you so
You mean everything to me
If you should ever, ever go away
There would be lonely tears to cry
The sun above would be never shine again
There would be teardrops in the sky
So hold me close and never let me go
And say our love will always be
Oh, my darling, I love you so
You mean everything to me
So hold me close and never let me go
And say our love will always be
Oh, my darling, I love you so
You mean everything to me






Thursday, March 5, 2009

gaji pertamaku...

assalammualikum,

sape cakap kerja ni tak best?? yelah.. time tengah bulan memang la tak best.. tapi time dah gaji.. hahaha.. seronoknye rasa macam tak jejak bumi dah.. Untuk bulan februari lepas.. maya keje full month.. so gaji pun full la.. dapatlah merasa gaji full yang pertama.. hehehe.. wah.. seronoknya bila cek kat online banking, gaji dah masuk.. walaupun dah tolak EPF/SOCSO, stiil satisfied.. alhamdulillah.. rezeki maya and family.. wink2.. blinking mata tengok amount gaji.. dalam pikiran dah terbayang melayang macam2 dah.. nak beli itu, nak beli ini.. huh!! sifat2 shopaholic tu dah merasuk kembali.. adehh.. susahnyer ade penyakit nih.. bila boleh berubah?? ermm.. entah la.. ;(

dari gaji pertama;

- bagi duit belanja dekat mak & abah ( wajib bagi, untuk berkat )
- bayar hutang loan ptptn (ni pun wajib bayar!! hutang, hutang, hutang..)

- belanja family makan dekat d'cafe titiwangsa ( sharing is caring )
- beli handbag idaman ( dah lama mengidam tau.. alhamdulillah, dapat jugak ;D )
- beli dua pasang kasut ( tak sure bila masanya bole pakai.. kiki )
- beli perfume (bukan feveret brand, mgkn terpesona dengan promoter dia kot..)
- beli dua pasang baju ( yang ini memang tak bole nak kawal.. hehe )

huhu.. 3 yang terakhir tu.. memang takde dalam plan.. sangat un-expected..lepas ni maya kene banyak belajar, macam mana nak manage gaji.. silap2 gaji sebulan tak cukup..
alahai naya jer.. ;D



wit my luvly family at D'Cafe Titiwangsa



handbag from carlo rino & perfume burberry brit sheer

sandals from vincci

long sleeve t-shirt from Agenda & casual dress from Zara



p/s: hopefully next month tak buat un-expected decision lagi.. hehe




Wednesday, February 25, 2009

Aku, Plush Toys & Jarum :)

antara collection plush toys peribadi maya::
mRobot (front left), cube^bot (front right), ms:triangurl (back left), ms:moyot (back right)

assalammualikum,

malam tadi golek2 atas katil.. fikiran berputar2 cari idea, nak update apa dalam blog kali ni.. pusing kanan, pusing kiri.. penat pusing-pusing, menyiarap pulak.. ermm.. macam-macam posisi..
finally, maya ternampak collection plush toys yang tersusun rapi sebelah katil..
ha!! idea datang..
so entry kali ni, maya nak share citer tentang handmade plush toys yang maya design dan jait sendiri.. :p so far maya dah siapkan lebih 5 collection peribadi, insyaALLAH akan bertambah dari masa ke semasa..
buat plush toys ni memang agak mencabar jugak.. maklum la.. kene pikir pasal shape, design, kombinasi warna, material dan tak lupa kesungguhan nak siapkan plush toys ni.. ermm.. alhamdulillah blom penah tension buat bende alah nih.. sebab maya memang suke+enjoy sangat-sangat masa menjait plush toys ni.. usually masa yang maya ambik untuk siapkan plush toys ni dalam masa 2-3 hari.. tapi kadang-kadang bole siap dalam masa 1 hari jer.. bergantung pada design.. nak kata susah tu tak jugak.. sebab dah minat, tapi kene sentiasa teliti untuk dapat hasil kekemasan yg superb.. ewahhh :D
kalau bole satu hari nanti, maya nak bukak kedai, kecik pun takper.. asal hasil karya maya dapat di kongsi+pertontonkan pada umum.. wahhh.. ada brand sendiri, buatan malaysia lagi.. puas nyer hati.. insyaALLAH.. di mana ade kemahuan di situ ada jalan.. betul tak??
hopefully lepas ni maya ada masa tuk tambah koleksi toys ni sebab semenjak dah keje, jarum pun ssh nak pegang.. asyik pegang pen jer.. boring betul.. :p
rindu nak buat plush toys ni..
rindu nak pegang jarum.. hehe.. :D





Thursday, February 19, 2009

geng: pengembaraan bermula+handbag idaman



assalammualaikum..

horeyyyy!! finally dpt jugak maya cuti panjang.. maya dpt cuti selama 4 hari.. wahh best nyer.. dok umah+dpt g jln2.. rasa macam hidup masa menganggur dulu plak.. suka2 jer nak pegi mane2.. rasanya macam dah lama tak rasa life yg best macam nih.. hihik..

so.. masa cuti ni maya spend masa ngan akak maya tgk muvi kat mid valley last wednesday.. tgk citer geng: pengembaraan bermula.. best+klaka la cite tu.. puas hati tgk.. rasa nak tgk lagi sekali.. tak rugi.. tabik spring la.. dekat pengarah+crew2 dorang.. mmg respect abis.. tak sangka anak malaysia mampu buat citer yang sama taraf dengan filem luar negara.. mmg superb!! tahniah buat semua.. bulan+berbintang2 tuk dorang.. buat sesiapa yg masih ragu2 tuk tgk citer ni.. anda mmg disarankan dan direkeman tgk citer ni.. mmg tak rugi.. ;p

p/s: masa tgh tunggu muvi stat tetiba terjumpa anno ngan membe dia.. nasib baik gurl.. kalo dgn boy.. haaaa.. kantoi.. anno kuar dating.. ngeee :D

lepas tgk muvi.. maya teman intan pegi shopping.. maya just window shopping je.. survey nak beli handbag.. mulanya ingat nak window shopping.. tak sangka plak nak ter-shopping same coz intan dpt free coupon metrojaya rm90 (maya 'rampas' coupon tu dr intan.. hihi tq intan :p), so maya nak manfaatkanlah coupon tuh dgn niat nak beli handbag.. huhu.. tapi nasib baik ade sorang promoter ni ckp kat kitaorg.. better beli hari jumaat ni coz ade sale tuk pemegang kad Metrojaya.. so maya cancel nak beli time tu walaupun dah jumpa handbag yg terbekenan di hati.. saba ye hati.. beli time takde sale mmg rugi sbb harga melampau mahal.. maya dah decide nak gie ari jumaat nnt ngan intan.. dgr citer less sampi 30% wahhh bnyk tu.. bukan senang normal price+new arrivale dpt less tau.. tak saba nak tunggu ari jumaat nih.. huhu.. insyaALLAH handbag idaman akan jadi hak milik kekal.. ngeeeee :D




Friday, January 23, 2009

what flower are you??

I am a
Snapdragon

What Flower
Are You?


"Mischief is your middle name, but your first is friend. You are quite the prankster that loves to make other people laugh."


hahaha.. maya baru jer try satu quiz ttg bunga.. huhu best plak quiz ni.. kita jawab pasal diri kita then finally dia bagi jawapan what flower am i.. hihi lepas quiz tu maya dapat jawapan bunga 'snapdragon' ermmm.. bunga ape tu eih?? kene gie cek nih.. buat kawan2 semua try la.. bunga apakah anda??

p/s:: credit to intan and kak bikash :p (culik link nih!!)