<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d4627400933130128542\x26blogName\x3dmy+journey\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://maya-sizuka.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://maya-sizuka.blogspot.com/\x26vt\x3d7843558655763464025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>













Wednesday, October 17, 2007

raya, exam, assessment...

haih.. lama nyer tak update blog.. hari tu bukan main lagi nak blog, tp rupa2 nyer ssh jgk kn.. sentiasa nk kena update.. ni pn sbb kakak maya dah marah2 sbb x update lagi.. hari ni maya rajinkan diri nk update blog..

haha.. baru lepas habis tgk citer si comel 'Upin & Ipin' ni.. kat youtube.. hari tu xsmpt nak tgk kat tv ending citer tuh.. baut masa ni dah senang hati dah dpt tgk ending nyer..

tapi start next week, dah tak sedap hati, badan, kepala dgn sumer organ la.. coz ade xam... so, skrg ni tgh tension, wlaupn class dah habis, tapi maya still kena catch up mcm2 bende.. kena wat checklist la..

1) final garment+ 20 folio design+ 1/5 scale+ pattern drafting for design class
2) final garment+ 1/5 scale + pattern drafting (art to wear) for pattern class
3) clucth bag for accessories
4) 2 perfect figure for illustration class

hish.. banyakkn keje yg maya kena buat.. pening.. pening.. dgn paper france & ATH lagi.. yang maner nak start dulu pn maya tak tau.. yg pastinyer 31 october 2007 ni, sumernyer dh kena settle... hopefully!! insyaALLAh

tahun ni, raya boring la.. asyik kena pikir pasal keje jer.. spoil mood raya.. nak balas dendam tahun depan la.. insyaALLAh panjang umo, maya nak raya sakan tahun depan :D haha balik kampung pn sekejap jer.. moment kat kampung tak dapat nk serap lagi, dah nak balik KL balik.. boring betul..

sakan tak sakan.. baju raya siap juga maya buat.. buat sendiri tau, tanpa bantuan org lain pn.. 100% made from maya.. haha.. best giler bila tgk baju raya tuh siap.. rasa mcm seronok jer.. mgkin sbb buat sendiri, berbeza kalo kita beli kat kedai, kn..kn..kn.. tp rasa bersalah kat akak pulak.. sbb hari tu janji nak betulkan baju dia yg rosak, tapi taksiap2 smpi skrg, mgkin kena wat baru terus.. hihi sory ye kak.. :p

sblm nk chow.. nk marah jap.. hishhhh.. geram nyer, baru ade 'semangat tok sheikh' nk upload gamba, tetiba unable to upload plak.. ni boleh bikin marah nih.. dah arr chow dulu yer.. lenkali maya upload gamba key.. gamba baju raya.. huhu

so now... nak gie wat keje la.. bubye

| 2 Comments



Friday, October 5, 2007

finally

alhamdulillah.. siap jgk akhir nyer blog ni.. setelah pelbagai peristiwa berlaku, dari sedih hingga gembira.. huhu sebenar nyer maya dah lama nak memiliki blog sendiri.. dari taun lepas lagi.. finally this year baru siap.. ni pn nak akhir taun dah... hehe malu dgn membe2 yg dah memiliki blog sendiri sekian lama nyer.. ingat kan ssh sgt la buat blog ni tp bak kata budak2 skrg; 'mcm kacang jer' :D ni pn dgn bantuan intan (kakak kesayangan maya selain dari akak ija yg turut disayangi.. muah2) cukuplah setakat ni ajer, buat kawan2 sumer salam perkenalan di hulurkan.. next time kita gosip2 lagi yer.. :D



Finally

alhamdulillah.. akhirnya siap jgk blog nih.. huhu tu lepas kakak maya yg paksa buat blog ni.. teringin jgk nak ade blog sendiri...