<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d4627400933130128542\x26blogName\x3dmy+journey\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://maya-sizuka.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://maya-sizuka.blogspot.com/\x26vt\x3d7843558655763464025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>













Friday, January 23, 2009

what flower are you??

I am a
Snapdragon

What Flower
Are You?


"Mischief is your middle name, but your first is friend. You are quite the prankster that loves to make other people laugh."


hahaha.. maya baru jer try satu quiz ttg bunga.. huhu best plak quiz ni.. kita jawab pasal diri kita then finally dia bagi jawapan what flower am i.. hihi lepas quiz tu maya dapat jawapan bunga 'snapdragon' ermmm.. bunga ape tu eih?? kene gie cek nih.. buat kawan2 semua try la.. bunga apakah anda??

p/s:: credit to intan and kak bikash :p (culik link nih!!)

| 3 Comments



Thursday, January 22, 2009

new life+new experience

assalammualikum...

waaaa... penat nyer.. this week dah stat keje.. adoiii.. letihnye, tuhan aje yg tau.. sakit kaki+sakit kepala.. mmg penat la keje bahagian retailing nih.. haihh, lagi 10 bulan jer maya.. saba jer la.. hopefully sangat bole sampai grad tuk course nih.. amin.. :D
lepas ni makin ssh la nak tgk maya update blog.. sedangkan time menganggur pun nak update kemain ssh lagi, apetah lagi time dah keje.. tapi maya harap, penat bekerja tak patahkan semangat tuk terus menulis blog walaupun takde masa.. insyaALLAH.. huhu (frens!! support me yer.. :p)
cakap pasal keje, keje bahagian retailing and customer service ni mmg ssh gile rupenye.. baru la maya paham.. yelahh, customer is always right!! walau macam mane betul pun kita, customer ttp utama, itu policy syrikat gergasi JUSCO!! mmg ssh la.. maya betul2 respect dengan pekerja2 jusco.. dorang mmg hebat!! bole sampai keje 15-20 years.. mesti dah banyak pengalaman pasal ragam manusia kat muka bumi nih.. haih.. kalo la maya bole kerja macam tu, huhu bestnyer... :D
bekerja kat jusco nih bagi maya pengalaman baru, contohnya kalo nak keluar dari selling floor kita tak bole ikut customer entrance sbb kene hormat customer, kene ikut pintu belakang iaitu, staff entrance.. sebelum keluar, kita mesti bow; tunduk hormat 15 darjah (macam orang jepun tunduk hormat tu!!) sebagai tanda kita menghormati customer dan selling floor tu.. menarikkan?? baru maya tau.. dulu penah jugak maya tgk pekerja2 jusco bow.. ingat kenapa tah, rupa2nye tu salah satu etika kerja.. ermm.. mmg tersendiri.. :), selain dari tu, pekara wajib yang kita belajar dan harus praktikkan, kene senyum dengan ikhlas dan semanis mungkin, walaupun kene marah dgn customer. dan mesti kene cakap 'maaf' kalo melakukan kesilapan skit je.. contohnyer terjatuhkan resit or else..
sbnrnya macam2 lagi yg maya nak share.. sbb life kat jusco mmg menarik sgt..
insyaALLAH lain entry maya akan update lagi.. ;p
kesempatan maya keje bahagian retailing ni maya nak try blaja dan manfaatkan macam2.. nak jadikan satu memori indah dalam hidup selain untuk jadikan pengalaman maya sebagai seorang pekerja.. ;)
semoga impian nak bekerja dibawah bahagian merchandising tercapai.. amin...

salam..

sehingga berjumpa lagi.. ;)




Tuesday, January 20, 2009

new life....

dah stat kerja... penat nyer... haihhhh :



p/s:: maya will be update her blog soon.. just to find a perfect day and time.. c u soon!!



Thursday, January 8, 2009

next week dah stat kerja :P

assalammualikum..

haihhh.. rasa berat hati jer nak tinggalkan zaman cuti+rehat maya nih.. insyaALLAH next week dah stat keje.. takleh nak enjoy2, guling atas katil dah.. lepas ni jangan nak berangan nak tido bangun lewat.. huhu sbb dah stat keje so, kene reset balik time management... adoii.. tah macam mane la rupa maya keje nnt. mesti lemau jer.. macam masa maya practical kat astro dulu.. balik keje melepek atas katil mengalahkan orang keje kontraktor kata mak.. hihi ;p ape2 pun maya harap dengan dah ade keje ni, maya dah stat new life so, maya dah pandai nak bagi masa, dah berpikiran matang dan sebagainya sebab maya nak jadi worker yg berdedikasi dan berkaliber.. :) insyaALLAH.. cakap pasal keje nih, maya tak prepare ape2 pun lagi baju ape nak bawak tuk orientasi keje next week.. hihi.. nak bawak baju ape agaknyer yer?? :)



p/s: tuk kak suzie; the latest me :)