<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d4627400933130128542\x26blogName\x3dmy+journey\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://maya-sizuka.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://maya-sizuka.blogspot.com/\x26vt\x3d7843558655763464025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>













Thursday, March 5, 2009

gaji pertamaku...

assalammualikum,

sape cakap kerja ni tak best?? yelah.. time tengah bulan memang la tak best.. tapi time dah gaji.. hahaha.. seronoknye rasa macam tak jejak bumi dah.. Untuk bulan februari lepas.. maya keje full month.. so gaji pun full la.. dapatlah merasa gaji full yang pertama.. hehehe.. wah.. seronoknya bila cek kat online banking, gaji dah masuk.. walaupun dah tolak EPF/SOCSO, stiil satisfied.. alhamdulillah.. rezeki maya and family.. wink2.. blinking mata tengok amount gaji.. dalam pikiran dah terbayang melayang macam2 dah.. nak beli itu, nak beli ini.. huh!! sifat2 shopaholic tu dah merasuk kembali.. adehh.. susahnyer ade penyakit nih.. bila boleh berubah?? ermm.. entah la.. ;(

dari gaji pertama;

- bagi duit belanja dekat mak & abah ( wajib bagi, untuk berkat )
- bayar hutang loan ptptn (ni pun wajib bayar!! hutang, hutang, hutang..)

- belanja family makan dekat d'cafe titiwangsa ( sharing is caring )
- beli handbag idaman ( dah lama mengidam tau.. alhamdulillah, dapat jugak ;D )
- beli dua pasang kasut ( tak sure bila masanya bole pakai.. kiki )
- beli perfume (bukan feveret brand, mgkn terpesona dengan promoter dia kot..)
- beli dua pasang baju ( yang ini memang tak bole nak kawal.. hehe )

huhu.. 3 yang terakhir tu.. memang takde dalam plan.. sangat un-expected..lepas ni maya kene banyak belajar, macam mana nak manage gaji.. silap2 gaji sebulan tak cukup..
alahai naya jer.. ;D



wit my luvly family at D'Cafe Titiwangsa



handbag from carlo rino & perfume burberry brit sheer

sandals from vincci

long sleeve t-shirt from Agenda & casual dress from Zara



p/s: hopefully next month tak buat un-expected decision lagi.. hehe