<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d4627400933130128542\x26blogName\x3dmy+journey\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://maya-sizuka.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://maya-sizuka.blogspot.com/\x26vt\x3d7843558655763464025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>













Wednesday, February 25, 2009

Aku, Plush Toys & Jarum :)

antara collection plush toys peribadi maya::
mRobot (front left), cube^bot (front right), ms:triangurl (back left), ms:moyot (back right)

assalammualikum,

malam tadi golek2 atas katil.. fikiran berputar2 cari idea, nak update apa dalam blog kali ni.. pusing kanan, pusing kiri.. penat pusing-pusing, menyiarap pulak.. ermm.. macam-macam posisi..
finally, maya ternampak collection plush toys yang tersusun rapi sebelah katil..
ha!! idea datang..
so entry kali ni, maya nak share citer tentang handmade plush toys yang maya design dan jait sendiri.. :p so far maya dah siapkan lebih 5 collection peribadi, insyaALLAH akan bertambah dari masa ke semasa..
buat plush toys ni memang agak mencabar jugak.. maklum la.. kene pikir pasal shape, design, kombinasi warna, material dan tak lupa kesungguhan nak siapkan plush toys ni.. ermm.. alhamdulillah blom penah tension buat bende alah nih.. sebab maya memang suke+enjoy sangat-sangat masa menjait plush toys ni.. usually masa yang maya ambik untuk siapkan plush toys ni dalam masa 2-3 hari.. tapi kadang-kadang bole siap dalam masa 1 hari jer.. bergantung pada design.. nak kata susah tu tak jugak.. sebab dah minat, tapi kene sentiasa teliti untuk dapat hasil kekemasan yg superb.. ewahhh :D
kalau bole satu hari nanti, maya nak bukak kedai, kecik pun takper.. asal hasil karya maya dapat di kongsi+pertontonkan pada umum.. wahhh.. ada brand sendiri, buatan malaysia lagi.. puas nyer hati.. insyaALLAH.. di mana ade kemahuan di situ ada jalan.. betul tak??
hopefully lepas ni maya ada masa tuk tambah koleksi toys ni sebab semenjak dah keje, jarum pun ssh nak pegang.. asyik pegang pen jer.. boring betul.. :p
rindu nak buat plush toys ni..
rindu nak pegang jarum.. hehe.. :D



| 6 Comments



Thursday, February 19, 2009

geng: pengembaraan bermula+handbag idaman



assalammualaikum..

horeyyyy!! finally dpt jugak maya cuti panjang.. maya dpt cuti selama 4 hari.. wahh best nyer.. dok umah+dpt g jln2.. rasa macam hidup masa menganggur dulu plak.. suka2 jer nak pegi mane2.. rasanya macam dah lama tak rasa life yg best macam nih.. hihik..

so.. masa cuti ni maya spend masa ngan akak maya tgk muvi kat mid valley last wednesday.. tgk citer geng: pengembaraan bermula.. best+klaka la cite tu.. puas hati tgk.. rasa nak tgk lagi sekali.. tak rugi.. tabik spring la.. dekat pengarah+crew2 dorang.. mmg respect abis.. tak sangka anak malaysia mampu buat citer yang sama taraf dengan filem luar negara.. mmg superb!! tahniah buat semua.. bulan+berbintang2 tuk dorang.. buat sesiapa yg masih ragu2 tuk tgk citer ni.. anda mmg disarankan dan direkeman tgk citer ni.. mmg tak rugi.. ;p

p/s: masa tgh tunggu muvi stat tetiba terjumpa anno ngan membe dia.. nasib baik gurl.. kalo dgn boy.. haaaa.. kantoi.. anno kuar dating.. ngeee :D

lepas tgk muvi.. maya teman intan pegi shopping.. maya just window shopping je.. survey nak beli handbag.. mulanya ingat nak window shopping.. tak sangka plak nak ter-shopping same coz intan dpt free coupon metrojaya rm90 (maya 'rampas' coupon tu dr intan.. hihi tq intan :p), so maya nak manfaatkanlah coupon tuh dgn niat nak beli handbag.. huhu.. tapi nasib baik ade sorang promoter ni ckp kat kitaorg.. better beli hari jumaat ni coz ade sale tuk pemegang kad Metrojaya.. so maya cancel nak beli time tu walaupun dah jumpa handbag yg terbekenan di hati.. saba ye hati.. beli time takde sale mmg rugi sbb harga melampau mahal.. maya dah decide nak gie ari jumaat nnt ngan intan.. dgr citer less sampi 30% wahhh bnyk tu.. bukan senang normal price+new arrivale dpt less tau.. tak saba nak tunggu ari jumaat nih.. huhu.. insyaALLAH handbag idaman akan jadi hak milik kekal.. ngeeeee :D