<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d4627400933130128542\x26blogName\x3dmy+journey\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://maya-sizuka.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://maya-sizuka.blogspot.com/\x26vt\x3d7843558655763464025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>













Wednesday, February 25, 2009

Aku, Plush Toys & Jarum :)

antara collection plush toys peribadi maya::
mRobot (front left), cube^bot (front right), ms:triangurl (back left), ms:moyot (back right)

assalammualikum,

malam tadi golek2 atas katil.. fikiran berputar2 cari idea, nak update apa dalam blog kali ni.. pusing kanan, pusing kiri.. penat pusing-pusing, menyiarap pulak.. ermm.. macam-macam posisi..
finally, maya ternampak collection plush toys yang tersusun rapi sebelah katil..
ha!! idea datang..
so entry kali ni, maya nak share citer tentang handmade plush toys yang maya design dan jait sendiri.. :p so far maya dah siapkan lebih 5 collection peribadi, insyaALLAH akan bertambah dari masa ke semasa..
buat plush toys ni memang agak mencabar jugak.. maklum la.. kene pikir pasal shape, design, kombinasi warna, material dan tak lupa kesungguhan nak siapkan plush toys ni.. ermm.. alhamdulillah blom penah tension buat bende alah nih.. sebab maya memang suke+enjoy sangat-sangat masa menjait plush toys ni.. usually masa yang maya ambik untuk siapkan plush toys ni dalam masa 2-3 hari.. tapi kadang-kadang bole siap dalam masa 1 hari jer.. bergantung pada design.. nak kata susah tu tak jugak.. sebab dah minat, tapi kene sentiasa teliti untuk dapat hasil kekemasan yg superb.. ewahhh :D
kalau bole satu hari nanti, maya nak bukak kedai, kecik pun takper.. asal hasil karya maya dapat di kongsi+pertontonkan pada umum.. wahhh.. ada brand sendiri, buatan malaysia lagi.. puas nyer hati.. insyaALLAH.. di mana ade kemahuan di situ ada jalan.. betul tak??
hopefully lepas ni maya ada masa tuk tambah koleksi toys ni sebab semenjak dah keje, jarum pun ssh nak pegang.. asyik pegang pen jer.. boring betul.. :p
rindu nak buat plush toys ni..
rindu nak pegang jarum.. hehe.. :D